visus piesardzības pasākumus, tostarp valkājot IAL

 Autors Alankrita Taneja, MBBS


2021. gada aprīļa sākumā mani izņēma no izvēles rotācijas, lai segtu medicīniskās ICU, jo Mičiganā pieauga Covid-19 gadījumu skaits.


Vienā no šīm dienām ar nakts zvaniem es pamanīju dažus neatbildētus tālruņa zvanus no mājām Indijā. Es varēju bieži sūtīt īsziņas savai ģimenei un saņēmu informāciju, ka manam dārgajam vectēvam ir bijis augsts drudzis un klepus.


Auksti drebuļi pārskrēja pār manu muguru, domājot par sliktāko scenāriju. Viņam bija gandrīz 90 gadu un viņš gandrīz nebija izgājis no mājām vairāk nekā gada laikā kopš pandēmijas.


Šī gada sākumā Indijā valdīja ilgs klusums saistībā ar COVID-19 gadījumiem, kas epidemiologiem lika šaubīties, vai valsts kaut kādā veidā ir izglābusies no pandēmijas postījumiem.


Ir bijušas teorijas par to, ka cilvēkiem Indijā ir iespējama agrīna ganāmpulka imunitāte, neskatoties uz zemo vakcinācijas līmeni. Rezultātā valsts atvērās, jo īpaši Ņūdeli, galvaspilsēta un viena no visvairāk apdzīvotajām pilsētām valstī — un mana dzimtā pilsēta.

Read more

http://trishadehradun.in/
http://byrl.me/0bPTpzf
http://byrl.me/VZ1kcBA
http://byrl.me/ODBRQkU
http://byrl.me/F8akbEh
http://byrl.me/JeC7MOh

Mans vectēvs saņēma pirmo Covaxin devu, kas ir Indijas vietējā Covid-19 vakcīna. Viņš nesen atsāka pirmspandēmijas rīta pastaigas pa parku un bija ļoti priecīgs, ka beidzot atkal var baudīt savu iecienīto nodarbi.


Diemžēl to viņš arī sāka visvairāk nožēlot.


Dažu nākamo dienu laikā viņa stāvoklis pasliktinājās. Mani vecāki un tēvocis pieteicās, lai palīdzētu viņam veikt mājsaimniecības darbus, veikt medicīniskās pārbaudes un lietot medikamentus, ievērojot visus piesardzības pasākumus, tostarp valkājot IAL.


Kad manam vectēvam tika veikta COVID-19 pārbaude, PCR tika konstatēts, ka tas ir negatīvs. Pēc tam viņam tika veikta krūškurvja augstas izšķirtspējas CT attēlveidošana, jo Ņūdeli bija augsts COVID-19 PCR kļūdaini negatīvs rādītājs.


Pamatojoties uz punktu skaitu, ko sauc par CORADS, tika konstatēts, ka viņam ir ļoti lielas aizdomas par COVID-19. Viņš saņēma arī asins analīzes, kas atklāja aknu un nieru bojājumu pazīmes.

Read more

http://byrl.me/fyl8uIn
http://byrl.me/t8Il85F
http://byrl.me/GYsIoZ0
http://byrl.me/sI4qN3h
http://byrl.me/pAhrCmY
http://byrl.me/iTMHC1z

Mēs nolēmām viņu uzņemt šķidruma uzņemšanai un uzraudzībai. Negatīvā COVID-19 PCR testa dēļ viņš varēja iegūt ICU gultu viņa apkārtnē esošā slimnīcā, kas nav norādīta Covid-19. Tomēr viņš atkal tika pārbaudīts stacionārā, un šoreiz izrādījās pozitīvs.


Es ziņkārīgi meklēju googlē COVID-19 gadījumu skaitu Indijā un biju šokēts, redzot gandrīz perfektu vertikālu taisnu līniju, kas attēlo Indijas otro pandēmijas vilni.


Es biju šokēts, jo tas nebija nekas līdzīgs tam, ko biju redzējis visu gadu pandēmijas laikā. Es biju arī satriekts, redzot, ka ne daudzi cilvēki par to bija nobijušies — ne ārsti, ar kuriem es strādāju, ne MedTwitter tajā laikā, pat ne plašsaziņas līdzekļi.


Pēc mana vectēva pozitīva testa rezultāta viņam tika lūgts atrast gultu noteiktā COVID-19 slimnīcā. Toreiz es sāku vērot, kā veselības aprūpes sistēma Ņūdeli sāk sabrukt. Pagāja dienas, un mēs nevarējām viņam dabūt slimnīcas gultu.


Ārsti viņam izrakstīja remdesiviru un uzsvēra, ka tas var glābt viņa dzīvību. Diemžēl tas nebija noliktavā Ņūdeli. Mans brālēns, kurš nav medicīnas speciālists, no melnā tirgus ieguva 20 000 Indijas rūpiju pudeli, kuras pielikumā bija dažas lielas gramatikas kļūdas, kas lika mums saprast, ka tā ir viltota versija.

Read more

http://byrl.me/LoSxbXG
http://byrl.me/EDuZCE2
http://byrl.me/4MCge8r
http://byrl.me/uG8QLQX
http://byrl.me/QAHMZEF
http://byrl.me/lQm9mig

Es nepārtraukti prasīju savai ģimenei paņemt vectēva mobilo tālruni viņa istabā, lai viņš šajā kritiskajā laikā nebūtu tik viens. Diemžēl, pēc slimnīcas darbinieku teiktā, viņa mantas nedrīkstēja paņemt. Neilgi pēc uzņemšanas viņš tika intubēts un ievietots ventilatorā.


Mani sarūgtināja tas, ka neviens pat neatlika laiku, lai painteresētos par viņa koda statusu. Turklāt, tā kā viņš bija COVID pozitīvs pacients ētera un kontaktpersonu piesardzības pasākumiem slimnīcā, kas nav COVID, darbinieki viņu neizbēgami izolēja un ignorēja.


Kad viņš tika intubēts, mana sirds sažņaudzās. Man iekšā bija briesmīga sajūta, ka es, iespējams, nekad vairs nevarēšu ar viņu runāt.


Dažu dienu laikā viņam tika veikta sirdsdarbības apstāšanās, un viņam dažas minūtes tika veikta CPR, pirms tika pasludināta par nāvi.


Es atceros, ka pievienojos viņa pēdējiem rituāliem vietnē Zoom tajā rītā tieši pirms rīta apļiem. Mēs parasti noapaļojam pulksten 08:30, bet šajā konkrētajā dienā mūsu apmeklējums pulksten 9:00 tika noteikts citu iemeslu dēļ. Tajā brīdī es prātoju, vai tā ir dievišķa iejaukšanās.

Read more

http://byrl.me/l4eqViZ
http://byrl.me/ygS48Gp
http://byrl.me/25hw1GT
http://byrl.me/pZT8yi7
http://byrl.me/57SsmTL

Kamēr sērojām par mana vectēva nāvi, gan maniem vecākiem, gan manam onkulim un tantei, kuri visi bija vakcinēti pret COVID-19 ar vismaz pirmo devu, sāka attīstīties augsta līmeņa drudzis.


Tikpat pēkšņi kā ugunsgrēks, gandrīz visi, kurus es pazinu Ņūdeli, draugi un ģimene, sāka inficēties.


Līkums kļuva arvien stāvāks. Visi ir doksiciklīna, azitromicīna, C vitamīna, ivermektīna, Fabiflu uc kokteilis. Steroīdi tika ievadīti visiem pacientiem, neskatoties uz to skābekļa piesātinājumu, slimības smagumu vai blakusslimībām.


Bremžu desivīrs un atkopšanas plazma nebija viegli pieejami, taču tika uzskatīti par maģiskām dzīvības glābšanas terapijām, kā rezultātā tiem izveidojās liels melnais tirgus.

Comments